အားလပ်ရက်မှာ ရှမ်းတို့ဟူးနွေးကို လွယ်လွယ်ကူကူ လုပ်စားကြမယ်
ကိုဗစ်ကြောင့် Stay Home ကာလမှာ အိမ်မှာနေရင်း မနက်စာဖြစ်ဖြစ် WFHရင်း အလွယ်တကူ လုပ်စားနိုင်မယ့် ရှမ်းအစားအစာတွေထဲက အားလုံးသဘောကျတဲ့ တို့ဟူးနွေးလေး လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးသွားချင်ပါတယ်….
တို့ဟူးနွေး
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
မွှေးပဲမှုန့် အစိမ်း - (၂၅ကျပ်သား)
မွှေးကော်မှုန့် - (၁ခွက်)
ရေ - (၃ လီတာ)
ဆား အနည်းငယ်
နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်
ဒါဆိုရင်တော့..ဘယ်လိုလုပ်လဲကြည့်ရအောင်....
ပဲမှုန့်အစိမ်း နှင့် ရေ ၃ လီတာ ခန့်ဖြင့် တစ်ညသိပ် ဖျော်ထားပါ။
မနက် တိုဟူး မကျိုမီ အရည်ဖျော ထားသည့် ပဲရည်၏ အပေါ် ရေကြည် ၃ပုံ - ၂ ပုံခန့်ကို ဆား ၊နနွင်းမှုန့်
အနည်းငယ်နှ င့်အတူ ရောပီး မီးအနေတော် ထား၍ ကျိုပါ။
ကျန် ဖျော်ထားသည့် အရည် ၁ ပုံကို ဖယ်ထားပါ။
ပဲရည်ပူ၍ မဆူပွက်ခင်တွင် ဖယ်ထားသည့် အရည် ၁ ပုံကို နှံ့စပ်အာင် မွှေပြီး ဖြည်းဖြည်းခြင်းလောင်းထည့်ပါ။
ပဲအနှစ်ရည်သည် အနည်းငယ် ပျစ်လာပါလိမ့်မည် ။ အဆက်မပြတ် မွှေပေးနေပါ ။
ပိုရျ်ပျစ်လာစေရန် ကော်မှုန့်ကို အရည်ဖျာ်ပြီး ပဲရည်အိုးထဲသို့ ဖြေးဖြေးလောင်း ထည့်ပါ ။
လောင်းထည့်ချိန်တွင် မခဲသွားစေရန် အဆက်မပြတ်မွှေပေးနေပါ။
အပျစ်အကျဲ စိတ်ကြိုက် အနေအထားရ၍ ပဲနံ့ပျောက်ပြီး တို့ဟူးနံ့ မွှေးလာလျှင် မီးအေးအေးဖြင့် ဆက်တည်ထားပါ။
နောက်ပြီးရင်တော့ ပူပူနွေးနွေးလေးနဲ့ ရှမ်းတို့ဟူးနွေးကို အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ...
Credit
By The Myanmar Restaurant Guide