သခွားသီးသုပ် ကို စတိုင်လ်တစ်မျိုးလေး သုပ်စားမယ် ...
ဒီတစ်ခါ သခွားသီးကို ပုံစံတစ်မျိုးသုပ်စားနဲ့ သုပ်စားလို့ရမဲ့ နည်းလမ်းလေးပြောပြ ပေးမယ်နော်.. ပုံမှန်သခွားသီးသုပ်လေးတွေ စားဘူးပေမယ့် အရသာ ပုံစံတစ်မျိုးနဲ့ ရခိုင်သခွားသီးသုပ်လေးကို သုပ်စားကြရအောင်ပါ..
..
ကိုယ်တိုင်သုပ်စားမယ်ဆိုရင် လွယ်ကူစွာ ပြုလုပ်နိုင်သေးတယ်...
ဒါဆိုရင် ကိုယ်တိုင်ပြုလုပ်ကြည့်ရအောင် ..
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
=========
# ငရုပ်သီးစိမ်းလှော်/ မီးကင် (အစပ်စားနိုင်သလောက်ပဲ မှန်းထည့်ပေးပါ)
# မျှင်ငါးပိ မီးကင်
# ဆား
# ရေပုဇွန်ခြောက်မှုန့် (ဟင်းချိုမှုန့် အစားသုံး)
# ရေပုဇွန်ခြောက်အကောင်သေး (သို့မဟုတ်) ပုဇွန်အကောင်သေးသေး
# သခွားသီး
# ပင်စိမ်းပင် / နံနံပင်
# ကြက်သွန်နီ
# သံပုရာသီး
စတဲ့ အမယ်လေးတွေလိုပါမယ်...
ပြုလုပ်နည်း
======
။။။။ ငရုပ်သီးစိမ်းလှော်/မီးကင် ၊ မျှင်ငါးပိ မီးကင် ၊ ဆားအနည်းငယ် ၊ ရေပုဇွန်ခြောက်မှုန့် စသည်တို့ကို ရောပြီးထောင်းပေးပါ။
။။။။ သခွားသီးလေး ခြစ်ထားပေးပါ။ကြက်သွန်နီလေးကိုတော့ ပါးပါးလေးလှီးထားပါ။သံပုရာသီးကိုလည်း ခြမ်းထားပေးပါ။
။။။။ ရောထောင်းလို့ ရလာတဲ့ အနှစ်လေးကို သခွားသီးခြစ် ၊ ရေပုဇွန်ခြောက်အကောင်သေး (သို့မဟုတ်) ပုဇွန်အကောင်သေးသေး ၊ ကြက်သွန်နီ တို့ဖြင့် ရောထည့်ပေးပါ။
။။။။ ရောထည့်ထားသော အရောထဲသို့ သံပုရာသီးကို ညှစ်ထည့်ဖြန်းပြီး အားလုံးကို သမအောင်နယ်ပေးပါ။
။။။။ ပင်စိမ်းပင် (သို့မဟုတ်) နံနံပင်းလေးကြိုက်နှစ်သက်သူတွေဆိုရင်တော့ အပေါ်မှ အုပ်ထားပေးပါ။
ဒီလိုဆိုရင်တော့ အနံ့မွှေးမွှေးလေး နဲ့ စားချင်စဖွယ် ရခိုင်သခွားသီးသုပ်လေး ရပါပြီ။ချဉ်ငံစပ်ရခိုင်သခွားသီးသုပ်လေးကို ကိုယ်တိုင်လွယ်ကူစွာ စားသောက်နိုင်ပါပြီ။
REF #KyaukPhruThu